Profi esküvőszervezés – luxus vagy a lehető legjobb megoldás? (1.rész)

Profi esküvőszervezés – luxus vagy a lehető legjobb megoldás? (1.rész)

Az a bizonyos Nagy Nap, amiről a lányok sokszor már kiskoruk óta álmodoznak, hogy milyen lesz majd gyönyörű ruhában, egy meghitt kápolnában, szerető társaságban kimondani a boldogító igent. Aztán eljön az a nap, amikor az álmodozást tettekre kell váltani, és kiderül, hogy egy esküvőhöz bizony rengeteg dolog kell. Ráadásul mindennek olyan zökkenőmentesen kell mennie, mint egy báli keringőnek, és minden, csak nem éppen romantikus alkudozni a zenekarral, kőkemény tárgyalást folytatni a helyi pappal.

eskuvoszervezo-feladat

A családok ma már sokszor milliós összegeket költenek az esküvőre, csak hogy semmi se árnyékolja be az ifjú pár örömét. Elvileg éppen ezt garantálják a profi esküvőszervezők. Más párok, akik kevesebb pénzből gazdálkodnak, nem ritkán úgy gondolják, hogy rengeteget tudnak megspórolni, ha mindent maguk szerveznek, az esküvőszervező tiszteletdíját legalábbis biztosan… A velük kapcsolatban hangoztatott leggyakoribb tévhit ugyanis az, hogy a szolgáltatásuk drága. Pedig, ha reálisan utánaszámolunk a dolgoknak, plusz hozzáadjuk a szervezés körüli mérhetetlen felelősségtől és idegeskedéstől való megszabadulás felbecsülhetetlen értékét, az egyenleg arra jön ki, hogy bizony azoknak a pároknak éri meg legjobban esküvőszervezőt fogadni, akik viszonylag szűkebb keretből gazdálkodhatnak.

Először is a legtöbb esküvőszervező jutalékos alapon dolgozik, ami azt jelenti, hogy az egyes szolgáltatóktól kap jutalékot, ha rendszeresen hozzájuk szervezi a párokat, így nektek az ő személye semmilyen plusz terhet nem jelent. Megint mások órabért számolnak fel. Ez esetben viszont attól függően, mennyire szeretnétek ti magatok is részt venni a szervezésben, szabályozni tudjátok, mennyit költsetek el a tiszteletdíjra.

Ha ti magatok megfelelő tapasztalat és hozzáértés nélkül vágtok neki a feladatnak, valószínűleg pokolian nehéz dolgotok lesz, és az is könnyen lehet, hogy az eredmény végül nem olyan lesz, mint elterveztétek. Nem szakmabeliként honnan is kellene tudnotok, hogy mit is fogtok kapni pontosan a pénzetekért, hogy például melyik esküvői zenekar nem fog este 10 órára kifogyni a repertoárból… A profi esküvőszervező többek közt éppen attól lesz profi, hogy ismerve a buktatókat és a lehetőségeket, képes a maximumot kihozni abból a keretből, amit az esküvő szervezésében rendelkezésre áll.

És még ezen túl, vannak olyan pénzben nem mérhető értékek, melyket csak egy esküvőszervező tud nyújtani. A ti érdekeiteket képviselve ugyanis, nemcsak a költséghatékonyságért vállal felelősséget, hanem azért is, hogy az esküvőtők napján valóban minden zökkenő mentes és tökéletes legyen, sőt olyan, amilyenről mindig is álmodtatok, csak nem tudtátok szavakba önteni. Hogy miképpen éri el mindezt, arról a bejegyzés következő részében írunk nektek.


Esküvő? Rengeteg hasznos tippünk van. Kövess bennünket a Facebooon!

Scroll to top