„Csináld magad” esküvő!

Már nem tudunk esküvő témában úgy keresni az interneten, hogy ne jönnének szembe egy „csináld magad” esküvő szemet gyönyörködtető részletei. Az utóbbi pár évben a „do-it-yourself” mozgalom beszőtte magát az esküvők világába is.

eskuvoi dekoracio

Tény, hogy a kreatív, „csináld magad” esküvői megoldások nem csak költségcsökkentő szempontból áldásosak, hanem így a menyasszony is sokkal inkább magának érezheti a nagy napját, amennyiben nem csak az ötletelésből veszi ki a részét, hanem a megvalósításban is. Mindemellett sokkal értékesebb és kedvesebb a résztvevők számára is, ha tudják, hogy a pár mennyit dolgozott azon, hogy az esküvő napja tényleg tökéletes legyen. Ehhez azonban arra is szükség lesz, hogy a most következő néhány szabályt betartsd, és gondolj át minden lépést jól, mielőtt belekezdenél a dekoráció elkészítésébe.

Először is véglegesítsd a dekoráció témáját! A netet böngészve annyi ötlettel találkozol majd, hogy könnyen elúszhatsz és egyszer csak azon kapod magad, hogy összevásároltál feleslegesen mindenféle alapanyagot.

Mérd fel pontosan mennyi idő alatt készülsz el a dekorral, és arra számolj még rá sokat! Hidd el, kezdőként nem fog olyan gyorsan menni, mint ahogy azt a netes videókon mutatják, és bármikor elszúrhatod úgy, hogy elölről kell kezdeni.

Légy tisztában a kézműves készségeddel kapcsolatban! Ha úgy érzed, nem vagy annyira gyakorlott, akkor inkább egyszerűbb dolgokat próbálj megvalósítani, és vásárolj többet készen.

Csak annyit vállalj, amennyit biztosan el fogsz tudni készíteni! Ha túlvállalod magad, akkor annak csak kapkodás és elrontott dekor lesz a vége. Ne légy szégyellős megkérni a barátnőidet, hogy segítsenek, ha túl sok a feladat. Hidd el, nem fogod megbánni. Jó móka lesz és gyorsabban fog haladni a munka.

Ha már magad csinálod az esküvői dekorációt, az élmény begyűjtése mellett érdemes spórolni egy kicsit az esküvő költségein. Számolj utána, nehogy többet költs az alapanyagokra, mint amennyibe a kész dekor termékek kerülnének.

Légy kreatív, hiszen épp ezért készíted te magad az esküvői dekort! Alakítsd a saját ízlésed szerint. Ne kövesd homlokegyenest a leírást, hanem nyugodtan változtass a színeken, adj hozzá még több dolgot, vagy éppen vegyél el belőle, ha úgy érzed jónak. A do-it-yourself világában mindenki úttörő, mindenki újító, Te magad is.

Ne csinálj már semmit az esküvő napján, hiszen aznap lesz még rengeteg más dolgod, melyekkel foglalkoznod kell. És persze az sem mellékes, hogy marad-e elég időd arra hogy zavartalanul átadhasd magad az élménynek.

Tudd, hogy mikor kell feladni! Ha valami nem sikerül sokszori próbálkozás után sem, ne légy csalódott, egyszerűen csak vedd meg azt a dekort.

Fogadd el a tökéletlenséget! A saját kezűleg készült dolgok szinte soha sem tökéletesek, de hisz épp ettől lesznek olyan szerethetően igaziak, ettől lesznek igazán a tieid.


És ezeket olvastad már?

Gondot okoz a komplett dekoráció beszerzése? Van megoldás…

Esküvői meghívók – Mire érdemes odafigyelni a megtervezéskor



További esküvői tippekért látogass el Facebook-oldalunkra is!

Scroll to top